torsdag 20 maj 2010

Cheesekcake med Irish cream

Cheesecake med irish cream
Tillagning

1. Klä botten i en 20cm stor springform med folie och pensla sidorna med olja. Lägg kakorna i en påse och krossa dom med ex kavel. Smält smöret försiktigt tills det precis smält, rör då ner det i kakkrosset. Tryck ut kakkrosset i formen i botten och ställ kallt i kylen minst 1 timme.

2. Till fyllningen: smält block och mjölkchokladen rör om och låt svalna. Häll socker och Cream cheese i en stor skål och vispa blandningen slät. Vispa grädden ( hårt) och vänd sedan ner grädden i blandningen. Rör ner irish cream eller annan likör (kahlua hade jag) i chokladen och vänd försiktigt ihop chokladen med gräddblandningen.

3. Skeda fyllningen till den kalla kakbotten låt stå kallt i minst 2 timmar, jag tycker man kan göra den 1 dygn innan man skall bjuda på den, den står till sig. Enligt recept servera med en klick creme fraiche och färsk frukt. Jag spritsade lättvispad grädde på istället och frukt bredvid.

Ingredienser:

• Olja att pensla formen med.
• 175 g småkakor med chokladbitar i.
• 55 g smör.

Fyllning

• 225 g mörk blockchoklad
• 225 g mjölkchoklad
• 2 dl råströ socker
• 350 g Cream cheese
• 4 ¼ vispgrädde
• 3 msk irish-Cream - likör

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar